Waar moet ik op letten bij het kopen van een E-bike accu?

Bij de aanschaf van een nieuwe e-bike accu is het verstandig om met een paar dingen rekening te houden. Het is namelijk zonde als je er achteraf achter komt dat je eigenlijk helemaal niet de goede accu heeft gekocht. Dit gaat ten koste van de levensduur en de prestaties van de accu. En dat is zonde, want de meeste elektrische fietsaccu’s zijn namelijk niet zo goedkoop. Van tevoren uitzoeken welke e-bike accu bij jouw fiets past is daarom een must!

Welk merk E-bike accu heb ik nodig?

Dit is vooral belangrijk wanneer je een e-bike accu gaat vervangen. Consumenten maken vaak de fout om een goedkopere accu of lader te kopen die achteraf helemaal niet compatibel blijkt te zijn met de huidige fiets. Het is voor het onderhoud van de e-bike accu belangrijk om een passende lader en accu te hebben om te voorkomen dat deze beschadigd raakt. Accu’s en laders die niet bij elkaar horen kunnen bovendien gevaarlijk zijn en kortsluiting veroorzaken wanneer deze langdurig met elkaar verbonden zijn.

Het kilometerbereik van de fietsaccu

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoever je kunt komen met een jouw e-bike. Dit heeft alles te maken met de elektrische fietsaccu. Je wilt voorkomen dat je accu halverwege de rit leeg is, want e-bikes trappen zonder trapondersteuning over het algemeen behoorlijk zwaar. Het soort accu dat je nodig hebt hangt af van het doel van de elektrische fiets. Is het voor woon-werk verkeer, maar is de afstand niet heel groot? Dan hoeft het kilometerbereik niet zo groot te zijn. Wil je regelmatig recreatief lange afstanden fietsen? Of moet je regelmatig heuvels trotseren om op plaats van bestemming te komen? Dan is een krachtigere accu noodzakelijk. Je kijkt hiervoor naar het vermogen van de fietsaccu. Per 100 watt die je fietsaccu bezit kun je gemiddeld 12 tot 14 kilometer fietsen.

All search results