Online Smeer en Onderhoud Kopen

Online Fietsonderdelen Kopen heeft een uitgebreide collectie smeermiddelen en vetten voor fietsonderhoud. Bij ons vindt u onder andere fietsolie, montagevet, kopervet en lagervet. Invetten van uw fietsonderdelen helpt slijtage te verminderen waardoor u langer van uw fiets kunt genieten. Voor u de fiets smeert of invet moeten de onderdelen goed schoon zijn. Kijk voor schoonmaakmiddelen en poetsmiddelen voor uw fiets in de categorie Poetsmiddelen.

Heeft u vragen over het invetten of smeren van uw fiets? Neem gerust contact met ons op.

Sorteer:
Toon:

Fiets smeren

Een stralende opgepoetste fiets geeft een boost van zelfvertrouwen tijdens wedstrijden en helpt u om slijtage in uw fietsonderdelen te verminderen. Zorg er voor dat de fietsonderdelen goed schoon zijn voor u gaat smeren en invetten. Kijk voor schoonmaakmiddelen en poetsmiddelen voor uw fiets in de categorie Poetsmiddelen.

Soorten smeermiddelen en vetten

Fietsolie
Fietsolie is een speciale teflon olie met een vuil werende en waterafstotende werking heeft. Sommige fietsoliën zorgen overigens voor minder weerstand en gaan roestvorming tegen. Verder zijn er droog smerende oliën in onze webshop verkrijgbaar. Dit zijn oliën die ver in bewegende delen binnen dringen.

Montagevet
Montagevet voorkomt dat metalen onderdelen zoals stuurpen, zadelpen en pedalen niet meer log te krijgen zijn. Verder gaat het kraken tegen, voorkomt het aantasting en heeft het een waterafstotende en hechtende werking. Kopervet is een montagevet met kleine koperen korreltjes.

Lagervet

Lagervet is speciaal voor het invetten van naven, trapas, balhoofdonderdelen en pedalen. Het weert vocht en vuil af waardoor fietsonderdelen een langdurige levensduur hebben.

Ketting smeren

Zorg er voor dat u op tijd uw ketting smeert om slijtage te verminderen. Draai langzaam aan de pedalen terwijl u de olie op de ketting laat druppelen en draai een aantal keer naar voren en naar achteren om de olie goed te verspreiden. Verwijder de olie die niet in de schakels zit, dit trekt namelijk vuil aan. Gebruik speciale kettingolie voor het smeren van uw ketting, normale olie trekt namelijk snel vuil en zand aan. Smeer de cassette niet! Een vette cassette trekt extra veel vuil aan waardoor slijtage versnelt. 

Kabels smeren

Om problemen met schakelen en remmen te voorkomen is het belangrijk dat de binnenkabels goed gesmeerd zijn. Problemen hiermee worden voornamelijk veroorzaakt door slecht onderhouden kabels. Begin met het verwijderen van de buitenkabel en daarna de binnenkabel. Maak de binnenkabel schoon en droog met een doek en vervang zo nodig de versleten kabels. Verwijder eventuele roestvorming met staalwol. Smeer de binnenkabel in met kettingolie en zet de kabel weer vast. Controleer of alles werkt en geniet van soepele remmen en versnellingen! Het is niet altijd nodig om de hele binnenkabel te verwijderen. Klik de buitenkabel los, druppel er wat olie in en beweeg de binnenkabel een paar keer heen en weer. Vergeet niet om ook de draaipunten en veren van de remkabels regelmatig te smeren!


Goedkope Smeer en onderhoud van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!