Online Racefiets Buitenband Kopen

Snel en goedkoop uw racefiets buitenband kopen doet u bij Online Fietsonderdelen Kopen. In ons assortiment vindt u elke racefiets buitenband die u maar zoekt. In ons assortiment vindt u buitenbanden van top merken voor een lage prijs, bijvoorbeeld Maxxis, Continental, Schwalbe en Cordo racefiets buitenbanden.

Sorteer:
Toon:

Racefiets buitenband

Fietsbanden zijn speciaal ontworpen voor het doel en de activiteit waarvoor deze bedoelt is, zij het on-road, off-road of een combinatie van beide. De keuze kan soms enorm lastig zijn, maar zodra u de basisprincipes weet is uw selectieproces sterk vereenvoudigd. De banden zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw fiets. Met een goede kwaliteit frame die bestaat uit de juiste fietsonderdelen is een belangrijke stap op weg naar een succesvolle fietstocht.

Welke band voor de racefiets

Een racefietsband is speciaal ontwikkeld voor het rijden op de weg. Een goede race band biedt een glad loopvlakpatroon, een balans tussen aerodynamica, lage rolweerstand en comfort voor de rijder.

Band afmetingen; breedte

Band breedte speelt een belangrijke rol in hoe een fiets zich op verschillende oppervlakken gedragen zal. Het meest belangrijke is dat band breedte altijd afhankelijk van het type racefiets. De meest populaire breedte op racefietsen is 23mm breed. Dit smalle profiel is in overeenstemming met de kenmerken die nodig zijn voor snel rijden op een glad wegdek. Hoe breder een band, hoe comfortabeler de rit wordt, als gevolg van de toegenomen luchtvolume. Dit kan fungeren als een kleine methode van vering.

Diameter: De racefietsbanden van de volwassene worden gemeten in metrische en zijn meestal 650c (571mm) en 700c (622mm) in grootte.

Bandenspanning

Racefietsbanden zijn meestal gemarkeerd met een drukbereik, het minimum en het absolute maximum drukbereik die de gemiddelde renner zal ondersteunen. Overschrijd deze niet. Raadpleeg anders de banddruk grafiek van de bandenfabrikant en maak je eigen besluit op basis van de band sectie en gewicht. In natte omstandigheden is het aanbevolen om 10-15 psi minder te gebruiken dan normaal, dit bevordert namelijk de grip.

 

Goedkope Racefiets buitenband van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!