Online Racefiets Binnenband Kopen

Binnenbanden voor uw racefiets koopt u online bij Online Fietsonderdelen Kopen. Wij verkopen verschillende soorten racefiets binnenbanden van de beste merken zoals Maxxis Binnenbanden, Continental Binnenbanden, Vredestein Binnenbanden en Joe No Flats binnenbanden. Allemaal top merken binnenbanden voor uw racefiets. Kunt u de beste binnenband voor uw Racefiets niet vinden? Vraag gerust, wij helpen u graag verder.

Zoekt u binnenbanden voor een andere soort fiets? Wij hebben natuurlijk ook: Mountainbike binnenbanden - Stadsfiets binnenbanden
Voor onze Racefiets buitenbanden, klik hier: Racefiets buitenbanden.

Sorteer:
Toon:


Racefiets binnenband

Een binnenband is gemaakt van een ballon-achtige structuur die opgeblazen kan worden aan de hand van een ventiel. Binnenbanden zitten op alle fietsen behalve als je gebruikt maakt van een tubeless optie. De binnenband wordt opgeblazen en zo wordt de ruimte tussen de binnenband en buitenband kleiner.
 
Welke binnenband heb ik nodig voor mijn fiets?
Binnenbanden komen in verscheidenheid van soorten en stijlen. De 2 belangrijkste punten waar u op moet letten zijn de maten van de binnenband en het ventieltype. Het binnenband assortiment van Online Fietsonderdelen Kopen is veelzijdig en bevat een ruime keuze in breedten. De maten voor de binnenband zijn af te leiden van de buitenband. Op de zijkant van de buitenband staan de maten in reliëf weer gegeven. De cijfers zijn bepalend voor de maat van de binnenband en buitenband.

Ventiel type
Het ventiel wordt gebruikt voor het opblazen en leeg laten lopen van de binnenband. Er zijn twee hoofdafsluiter typen beschikbaar, Schrader en Presta. Presta ventielen zijn het meest gangbare type ventiel voor racefietsen en mountainbikes van geavanceerd niveau. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes waardoor ze gemonteerd kunnen worden op de diepe sectie wielen. Opblazen van de binnenband doet u door een moertje een slag los te draaien, Presta ventielen maken namelijk gebruik van een terugslag mechanisme. Om de band leeg te laten lopen draait u het moertje verder open en de lucht zal ontsnappen uit de band. De buitenkant van het ventiel is gemaakt van schroefdraad om het ventiel stabiel te houden op het gat van de velg. Dit helpt te voorkomen dat de klep wegvloeit wanneer u de band zal opblazen tot een (te) hoge druk. Schrader afsluiters staan ook wel bekend als autoventielen omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor motorvoertuigen en mountainbikes. De diameter van het ventiel is groter dan die van een Presta ventiel. De meest voorkomende Schrader ventielen worden gebruikt op kinderfietsen en mountainbikes.

Bandendruk
De aanbevolen bandendruk vindt u op de zijkant kan de band in PSI (Pounds per square Inch) of BAR (1BAR= 14,5 PSI). Het weer en de rijstijl kunnen effect hebben op de nodige bandendruk. Op Online Fietsonderdelen Kopen hebben we alleen hoogwaardige binnenbanden, want het laatste wat een fietser wil is stoppen voor een lekke band. Vergeet niet dat de buitenband uw binnenband beschermt, dus zorg er altijd voor dat uw banden in goede conditie zijn en vervang ze voordat ze zijn versleten.
Goedkope Racefiets binnenband van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!