Online Mountainbike Crankset Kopen

Online Fietsonderdelen Kopen heeft een uitgebreid assortiment Crankset Onderdelen voor mountainbikes. Ons assortiment bestaat uit Truvativ en Sram cranksets voor mountainbikes. U heeft de keuze uit triple, dubbel en compact of supercompact cranksets. Kunt u het crankstel dat u zoek niet vinden? Laat het ons weten!

Sorteer:
Toon:

Cranksets

De juiste keuze van het crankstel hangt sterk af van wat u met de fiets gaat doen. Toeren in de polder met soms een Limburgse heuvel, af en toe de gebergten in of een combinatie van beide? U heeft de keuze uit de klassieke dubbel, de compact of supercompact en de triple. Een Triple crankstel is het meest voorkomend op de mountainbike en ATB.
 

Triple crankset

Het triple crankstel is een verschijnsel dat we kennen uit de MTB en ATB wereld. Een crankstel met 3 kettingbladen in plaats van 2, iets waar u de voordelen van ondervindt in de bergen. Bij de dubbel doet zich het probleem voor dat het kleinste verzet nog steeds niet klein genoeg is om in een soepel ritme de berg op te rijden. De triple crankset is nog een redelijk onbekend fenomeen en wordt ook nog niet algemeen toegepast in het profcircuit. De triple weegt iets meer dan een dubbele crankset, ongeveer 100 à 130 gram. Verder is de triple iets verder naar achter geplaatst en staan de cranks een paar millimeter verder uit elkaar.

Dubbel crankset

Het klassieke crankstel met 2 kettingbladen is zonder twijfel het meest geschikt voor het rijden in het vlakke Nederland. Met dit crankstel kun u van de heuvels in Limburg tot het vlakke land van Drenthe prima uit de voeten.

Compact en supercompact crankset

De compact crankset is een variant op het klassieke crankstel die de krachten een triple en dubbel combineert. Het kleinste kettingwiel is namelijk een stuk kleiner dan bij de dubbel. Bij het supercompacte crankstel dient u er op te letten dat het voorderailleur lager moet worden geplaatst en dat de ketting verder moet worden ingekort. Hiermee bent u in de klim wel een triple crankset de baas.
Goedkope Mountainbike crankset van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!