Online Kettingwiel Kopen

Online Kettingwiel Kopen

Snel en goedkoop kettingwiel onderdelen kopen doet u op Online Fietsonderdelen Kopen. In ons assortiment vindt u kettingwielbladen, tandwielen en andere kettingwiel onderdelen van top merken. Ons assortiment bevat Shimano, Sram en Sunrace kettingwielen en kettingwiel cassettes. Alle kettingwiel onderdelen zijn goedkoop en van hoge kwaliteit.

Heeft u vragen over de kettingwiel onderdelen? Neem gerust contact met ons op!

Sorteer:
Toon:

Kettingwiel

Een kettingwiel is een getand onderdeel van de fiets waarover de ketting loopt om kracht over te brengen naar het tweede kettingwiel en zo de fiets in beweging te brengen. Vaak wordt het kettingwiel een tandwiel genoemd. Online Fietsonderdelen Kopen heeft kettingwielen en kettingwielcassettes voor alle soorten fietsen.

Kettingwielcassette

Een cassette of 'pignon' is een benaming voor alle kettingwielen van het achterwiel. De cassette maakt op zijn beurt weer deel uit van de zogenaamde groep, de naam voor alle bewegende fietsonderdelen. Cassettes hebben over het algemeen een aantal van 8 á 10 kettingwielen, een hoger aantal kettingwielen zorgt meestal voor het verslechteren van de kwaliteit en een zwaardere cassette. Het aantal kettingwielen wordt aangegeven met de term 'speed', een 7-speedcassette is dus een cassette met 7 kettingwielen. De cassette is meestal bevestigd op een body met freeweel-mechanisme, dit stelt de fietser in staat om de trappers stil te houden en achteruit te trappen. Bij een cassette zit het kleinste kettingwiel vlak bij het wiel en loopt hij gelijkmatig op naar het grootste kettingwiel. 

Goedkope Kettingwiel van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!