Online Handvatten Kopen

Bij Online Fietsonderdelen Kopen kunt u terecht voor alle soorten handvatten. Ons assortiment bevat handvatten voor stadsfietsen, kinderen fietsen, mountainbikes en racefietsen. De handvatten zijn gemaakt van leer, hout, kunststof, of foam.

Kunt u de handvatten die u zoekt niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Sorteer:
Toon:


Handvatten

Handvatten zorgen voor een goede grip op het stuur. Hoe meer grip op het stuur, hoe beter de grip op de weg. Goede handvatten zijn daarom ook erg belangrijk. Handvatten zijn in vele verschillende soorten en materialen verkrijgbaar.

Handvatten voor kinderen

Er zijn verschillende handvatten voor kinderen en volwassen. Kinderen hebben meer grip nodig tijdens het fietsen, omdat zij sneller hun grip verliezen in vergelijking met volwassen. Daarom hebben handvatten voor kinderfietsen vaak een verdikking aan het einde van het handvat voor extra grip. Tevens zijn handvatten voor kinderfietsen minder dik dan handvatten voor volwassenen. Dit, omdat kinderen kleinere handen hebben en hun hand goed het handvat moet omsluiten. Een handvat voor volwassen is vaak 35 tot 40 cm dik. Voor kinderen is de dikte dus minder. Bekijk snel onze collectie handvatten voor kinderen.

Handvatten voor mannen en vrouwen

Vrouwen hebben andere handvatten nodig dan mannen. Vrouwen hebben over het algemeen kleinere handen dan mannen. Let dus op de lengte en dikte van het handvat tijdens de aanschaf van nieuwe handvatten.

Handvatten voor mountainbike

Handvatten verschillen tevens per soort fiets. Een handvat van een mountainbike verschilt van een handvat van een stadsfiets. Mountainbikes hebben vaak gripshift handvatten. Gripshift handvatten zijn zeer ergonomisch waardoor gevoelloze vingers verleden tijd zijn. Tevens zorgen de gripshift handvatten voor meer grip, schokdemping voor de pols en houden ze de pols in een goede positie. Zo dragen zij bij aan een optimaal fietscomfort op onverharde wegen. Naast speciale handvatten voor mountainbikes kunt u ook gebruik maken van fietslinten. Deze fietslinten kunnen om het handvat worden gewikkeld. Zo kan je zelf de dikte van het handvat bepalen. Kijk snel voor ons assortiment fietslinten.

Handvatten voor fietsen met versnellingen

Niet alle handvatten zijn geschikt voor fietsen met versnellingen. Let hierop goed, wanneer je nieuwe handvatten nodig heeft voor een fiets met versnellingen. In sommige gevallen hebben de handvatten twee verschillende lengtes. Het handvat dat aan de kant van de versnelling is korter dan het handvat aan de kant zonder versnelling.

Handvatten in verschillende materialen

Handvatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo zijn er leren, houten en kunststof handvatten of handvatten van kurk en foam.

Handvatten van leer

Leer heeft de eigenschap dat het ademt. Hierdoor krijg je minder snel zweethanden met leren handvatten. Vooral voor fietsers die houden van lange fietstochten kan dit een uitkomst zijn. Je handen vormen zich in het leer, waardoor de handvatten zeer comfortabel aanvoelen. De prijs van leren handvatten is vaak hoger dan handvatten van andere materialen.

Handvatten van foam

Foam handvatten zijn handvatten van schuimrubber. Een eigenschap van schuimrubber is dat het zich volzuigt met vocht, zoals regen en zweet. Dit is een nadeel tijdens het maken van lange fietstochten. Door het opzuigen van het vocht door het materiaal kan het voorkomen dat de handvatten los komen te zitten. Een voordeel van foam is dat het materiaal lekker zacht aanvoelt.

Handvatten van rubber

Rubber is het meest gebruikte materiaal voor handvatten. Het voordeel van rubberen handvatten is dat rubber een elastisch materiaal is wat voor zorgt comfort. Naast elastisch is rubber ook een stroef materiaal. Dit kan voor problemen zorgen tijdens het plaatsen van de handvatten om het stuur. Een handige truc is om een beetje afwasmiddel op het stuurt te smeren, zodat de rubberen handvatten makkelijk om het stuur heen schuiven. Deze truc geldt ook voor het plaatsen van alle andere materialen handvatten.

Handvatten van kunststof

Kunststof wordt niet vaak gebruikt voor de productie van handvatten. Dit omdat kunststof handvatten gemakkelijk kunnen scheuren. Tevens is kunststof geen fijn materiaal tijdens warme dagen, veel transpiratie en lange fietstochten. Een voordeel van het materiaal is dat zij geen vocht, zoals regen en zweet, opneemt. De meeste handvatten zijn dus niet van kunststof, maar stuurlinten vaak wel. Voor extra comfort is er in de kunststof fietslinten perforatie toegepast. Dit zorgt ervoor dat de stuurlinten niet zweterig worden.
Goedkope Handvatten van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!