Online Fietsketting Onderdelen Kopen

Online Fietsketting Onderdelen Kopen

Bij Online Fietsonderdelen Kopen kunt u online uw nieuwe fietsketting kopen. De fietskettingen in ons online assortiment zijn goedkoop en van een hoge kwaliteit. In de webshop van Online Fietsonderdelen Kopen vindt u fietskettingen voor MTB's en Racefietsen. In onze webshop vindt u KMC, Simson, Sram, Shimano, Campagnolo en Cordo fietskettingen. Kunt u de fietsketting die u zoekt niet vinden, laat het ons weten!

Fietskettingen kopen doet u bij Online Fietsonderdelen Kopen!

Kettingkast

De kettingkast is het onderdeel waar de fietsketting zich in bevindt, samen met de tandwielen. De kettingkast is bedoeld om de kleding van de bestuurder te beschermen tegen het vet van de fietsketting. De fietsketting wordt op zijn beurt beschermd tegen zand en vuil door de kettingkast. Er zijn verschillende soorten kettingkasten. Zo is er de halfopen kettingkast of kettingscherm, meestal gemaakt van een metalen scherm. Deze kettingkast komt vaak voor op sportieve stadsfietsen. De halfopen kettingkast beschermt wel de kleding van de bestuurder maar niet de ketting zelf. Dan is er nog de geheel gesloten kettingkast. De kettingkast wordt gemaakt van metaal, plastic of linnen. De pastic variant bestaat uit twee delen die met elkaar worden verbonden door een spie, de linnen kettingkast wordt met een metalen draad onderaan vast gevlochten.

Fietsketting

De fietsketting is verantwoordelijk voor het overbrengen van kracht van het pedaal naar het achterwiel. Om de ketting op de juiste lengte te brengen kan je een kettingpons gebruiken. De kettingpons kan de ketting voorzien van het juiste aantal schakels. Om te zorgen dat de fietsketting minder weerstand geeft tijdens het fietsen, moet deze gesmeerd worden. Een goede kettingolie heeft een smerende werking, een doordringende werking en een grote drukvastheid. Na het smeren is de fietsketting vuilafstotend, waterafstotend en corrosiewerend. Een fietsketting slijt op zijn draaipunten, voornamelijk bij de pennen en gaten, en wordt in verloop van tijd langer. Door de slijtage dienen fietsketting en tandwielen tegelijkertijd te worden vervangen. Bij vervanging van slechts één van de twee zal de ketting slecht over de tandwielen lopen en zo sneller slijten en overslaan.

Overige kettingonderdelen

In de categorie overige kettingonderdelen staan alle benodigdheden om uw fietsketting te onderhouden. Kettingschakels en kettingponsen om de ketting te voorzien van het juiste aantal schakels, kettingolie om de fietsketting te smeren en kettingreiniger om de ketting, derailleur en cassettes te reinigen.

Goedkope Fietsketting onderdelen van hoge kwaliteit bestellen bij Online Fietsonderdelen Kopen. Vandaag besteld, morgen in huis!