Waarom is de elektrische vouwfiets opeens zo populair?

Geplaatst op

De elektrische vouwfiets is een soort fiets die je steeds vaker ziet. Je kunt ze bijvoorbeeld tegenkomen in de stad maar ook bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. De vouwfiets valt meteen op doordat het netjes in elkaar gevouwen zit. Het is een interessant gezicht om te zien waardoor het steeds vaker een gespreksonderwerp is in de stad en het openbaar vervoer. Maar de vraag die iedereen zich misschien stelt is “Waarom is de elektrische vouwfiets opeens zo populair?”

Makkelijk te vervoeren

Een van de redenen waarom de elektrische vouwfiets steeds vaker zichtbaar is op de openbare weg is vanwege het makkelijk te vervoeren. Zoals de naam het al zegt kan de elektrische vouwfiets worden opgevouwen. Dit is enorm handig wanneer je het zelf moet verplaatsen of wanneer je in het openbaar vervoer moet. Een normale fiets kun je moeilijk over de trappen tillen bij een treinstation maar een elektrische vouwfiets is gemakkelijk te tillen. Door het lichte materiaal die gebruik wordt in de fundering van de fiets, is de fiets enorm licht. Omdat het enorm licht is kan het makkelijk worden opgetild door de eigenaar en worden meegenomen.

Ten tweede is door het vouwen de fiets heel compact. Door de compactheid die zich na het vouwen voorspeelt, kan het makkelijk ergens worden gezet. Er zitten natuurlijk dagen in dat het openbaar vervoer heel druk is en het vervoeren van iets grootst niet gewenst is door de medepassagiers. Dit kan worden opgelost wanneer je een vouwfiets hebt. De vouwfiets kan door enkele scharnieren in de frames worden opgevouwen tot een klein pakketje van 50x50cm. Daarnaast heeft de fiets kleine wielen wat natuurlijk prettig is bij het opvouwen.

Elektrisch

Een andere reden waarom je ze steeds vaker ziet is omdat ze elektrisch zijn. Natuurlijk weten we allemaal dat de elektrische fietsen steeds vaker geliefd zijn onder de Nederlandse burgers. Hierdoor verspreid zich deze trend ook naar elektrische vouwfietsen. De vouwfietsen zijn eigenlijk een soort zusje van de normale elektrische fiets. Het grote verschil zit het in de banden en het frame. De banden van een elektrische vouwfiets tegenover een normale elektrische fiets zijn vele maten kleiner. De banden zijn vergelijkbaar met een kinderfiets, namelijk tussen de 11 en 14 inch. Deze banden zijn heel functioneel zoals in de vorige alinea staat beschreven. Een ander groot verschil is de frame. De elektrische vouwfiets is natuurlijk ontwikkeld om opgevouwen te worden en hierna is het ontworpen. In de frame zie je vaak scharnieren zitten zodat deze kunnen worden opgevouwen wanneer dit gewenst is.

Wat is de beste elektrische vouwfiets?

De Beste elektrische vouwfiets heeft de optimale combinatie van de volgende componenten; prijs, accuradius en materiaal. Natuurlijk willen wij als Nederlanders nooit te veel betalen voor iets wat eigenlijk minder waard is. Ten tweede moet je zelf kijken wat je er uiteindelijk mee wilt doen. Wil je een elektrische vouwfiets kopen om grote afstanden af te leggen? Dan moet je misschien kijken naar een elektrische vouwfiets met een grote accuradius. Hoef je de fiets alleen maar te gebruiken voor korte afstanden? Dan kun je in een lagere prijsklasse kijken naar fietsen met een iets kleinere accuradius. De kleinere accuradius fietsen zitten rond de 20 km aan radius terwijl de duurdere tot wel 100 km aan radius hebben.

Als laatste is het materiaal belangrijk, de meeste elektrische vouwfietsen worden gemaakt van aluminium door de lichte en sterkte van het materiaal. Maar er zitten ook elektrische vouwfietsen bij die gemaakt zijn van andere metalen, let hierbij op voordat je een aankoop doet. Bij https://producten-vergelijker.nl worden van vele soorten producten de beste uitgekozen. Dit gaat door middel van een testpaneel die onderzoek doet naar productcategorieën. Hierna wordt er een analyse geschreven op de website met de links naar de beste prijzen van de producten. Deze website is top om van dit soort artikelen een vergelijking te krijgen. Reactie verzenden